неділю, 2 жовтня 2016 р.

Чому Елон Маск ніколи не їсть сам (19+)



Тільки лінивий не пише про Стіва Джобса Елона Маска, а не тільки лінивий ще й читає про нього. Ви ще говорите про 7-ий айфон і сверління дирки у ньому? Пізненько, тепер людей можна здивувати тільки теслою і половиною Києва на Марсі, цікаво, може там Львівську браму добудують. Коротше, книжаня називається Elon Musk "Tesla, SpaceX and the Quest for a Fantastic Футуре". Розповідають про чувачка із Африки, який поїхав в Канаду, щоб поїхати у Штати. Це був цікавий факт №1. Цікавий факт №2 - там є і про Україну - про-ли всі полімери ми знову. 

#контент
     Весь контент від авторки, яка допросилася написати книгу у Маска, тільки якщо він затвердить контент. Тому ви читатиме версію відредаговану Елоном. Добилася вона цього із разу 20-того, Елон ще та принцеса - любить коли його уваги "добиваються", добре хоч в кіно його не водила, а то тесли так і не було б. 
    Розповідають і про перший прибуток у 12 років і про те як PayPal з"явився, дуже цікаві історії. Якщо коротко, поки ми з вами на черешні лазили і гусей пасли - Елон вже бабло косив будучи інді-девелопером. 
    Про SpaceX дуже крута історія, я впевнений, що після 2015 сталося ще більше цікавого і років через 10-20 біографія стане чимось назразок "Ікони" цілого 21 століття. Фільм буде, порно мабуть вже є, думаю хтось скоро додумається і блог його вести.  

#враження 
     Біографія людини, яка не ходила на тренінги персонального росту і відкриття третьої чакри, тому що знала секрет успіху - "добряче --ашити", тому він і не їсть сам ніколи, тільки у офісі і тільки коли по проханню співробітники "розбудять його копняком" (його слова). 
    Я впевнений що він і менеджер хороший, хоча по книзі і веде себе як мудак. Знаєте, це як мудак-альтруїст - з таким би я попрацював. Коли Джобс був просто мудак і альтруїстом - купували айфони, у яких тепер ще й лише одна дирка, як у Кука (прости мене Боже), то Елон є мужиком, який пояснює причини своєї поведінки. Якщо б"є - значить скаже, що любить, а не просто так. 

Приклад із PayPal-ом, Теслою і тд - компанія майже загнулась, грошей немає, а роботяги і так по 16 годин працюють, що каже містер "Е" - так і так, все погано, але якщо ми зараз по 17 не будемо працювати, то і працювати не буде над чим, і не буде ні Тесли, ні SpaceX, ні Львівської на марсі. (про браму я прибрехав звичайно). А частенько й сам підсідав до роботяг і працював разом, що тішить немало.

Приклад із погіршенням зору. Забрав "Е" якось хорошо інженера у поле на ракету подивитися, працювали обидва багато і у мужичка зламалися окуляри + зір почав просідати. Що зробили - привезли вертолітом лікаря на консультацію, підфіксили пацієнта і продовжили працювати. Якщо уважно придивитися він і інтерв"ю дає на роботі. 

#висновок
Біографія різноманітна і дуже активна, як для "напуття" - порад дуже мало, швидше гасло - "менше п-ди - більше роби". Якщо шукаєте щось для "навчитися" - краще про Генрі Форда почитати, а якщо, як і я, уявлення не маєте, хто такий Елон Маск або уявлення є, але двояке чи не стійке - книжечка для вас. Можна брати замість романів - кілька лав сторі або образ "ідеального мужика" - те, що легко знайдете у книзі.


Книжаня №2

Такс.. Тепер і до цікавої частини. Книга, яка перевершила мої очікування і яку порадив би читати ще у школі. Ніколи не їсти одному, причина? - товстіють люди. А якщо чесно мій улюблений жанр - соціальщина, відносини з людьми і networking (це ніби коли бабусі виходять до під"їзду і вже знають всіх на другий день). 

 #контент
Величезна кількість підказок підкріплених історіями і персональним досвідом, як позитивним так і негативним. Розповідає маркетолог світого рівня, який виїхав за рахунок інноваційних (нових, нормально кажучи) підходів і нових знайомств. О да-да, я вже чую "він знайомився з людьми, щоб їх використати, егоїст". А ось зараз сядь б-ядь і подумай, ти для чого з людьми спілкуєшся - продукти з сільпо їм принести чи послухати про чужі проблеми? 
      Основна ідея - дуже проста, коли ти знаєш багато людей - у тебе більше можливості допомогти цим людям. Як? Просто, Вася нормальний мужик, дома сидить у дотку грається, а Катя, нормальні дівчина, дочитує вже третю частину Атланта і пломбір до Хатіко закінчується, а так можна їх познайомити і зіпсувати життя швидше, хоча б приємніше буде. 
     Перше правило хорошого друга - "допоможи просто так, а коли щось потрібно - запропонуй щось в заміну, тут не мама з татом, які колготи зашивати будуть". 
      Книга теж в певному вигляді схожа на біографію, тільки добре відредаговану, Keith (чесно хз як перекласти) розповідає про батьків (нагадує історія про "Rich dad - poor dad), університет, в якому навідміну від Маска автор не був перший, і не був генієм, але навчився робити свою справу дуже добре, звичайно частина із мораллю і порадами. Перша робота, перша компанія, перша продана компанія - сотні і ще раз сотні прикладів із життя.

#враження
У мене є до 10 книг, які я готовий перечитати - ця потрапить у топ 5, все що ненавидять інтроверти - тут, все що допоможе знайомитись із хлопцями - тут (а що, хлопці і так всі пікап лайни пройшли), про персональний бренд, відношення до співробітників - додаю до must have літератури молодого бійця. Чесно, краще б я це замість Шекспіра у школі читав. А ще у мене 25 закладок тільки із цитатками із книги, наприклад "In short - forget your job title and forget your job description (for the moment at least). Starting today you've got to figure out what exceptional expertise you are going to master that will provide real value to your network and your company".
І таких сотні, заведу скоро пацанський цитатник :)

#висновок
Бігти швидко і шукати книгу, це те, чого вам/тобі/сусіду не вистачало для того, щоб нарешті зробити ось ту саму штуку або хоча б почати розмовляти з незнайомими людьми. Можливо результат вас здивує, а можливо і книгу ви не прочитаєте. Плак-плак. 





PS. Образити нікого не мав і не маю на меті, толератно ставлюсь до геїв, жінок, дітей, чорних, зелених, безробітних і гусей. Усі гострі речення використовую лише або щоб підсилити емоції або витягую коментарі із YouTube, ну люблю я маленьких засранців на ютубі, каюсь. 










Немає коментарів:

Дописати коментар