суботу, 6 січня 2018 р.

Чоловічий стержень і ядерні фізики за 100 доларів


Із 2016 закінчився і список літератури за 2016. Як я його, а?
Увесь списочок зберігається ось туточки ------------------------->
А відгуки можна знайти практично про кожну прокинувши око по історії постів у місці правіше.

Цього разу 3 книги:
- Surely you are joking Mr. Feynman;
- Backbone;
- 100 dollar startup;

Містер Фейнман, немаленька книга випущена 1985, прочитайте це ще раз - 1985 року, яка є автобіографією фізика-теорика, нобелівського лауреата, музиканта, художника, зломщика сейфів та звичайно відомого нечистильщика зубів на ТВ.

#шовінтамговорить
Фейнман - крутий, він описує сотні різних речей, які він вирішував перевірити у житті і мені важко назвати його теоретиком, додаючи сюди випробування ядерної бомби. Усі досягнення подані настільки "просто", що і нобелівська не здається складною, сотні сейфів, які він ламав заради веселощів чи намальовані картини, продані за тисячі здаються дуже легкими і посильними абсолютно кожному. Подані причини і покрокові дії (майже деталі) що і як він робив і чому, щоб отримати певний результат. Існує вислів: "Річард потратип більшу частину свого життя придумуючи анекдоти про себе", так от, книга дуже весела, адже фізик постійно намагався або додати анекдот або весело подати наступний випадок із життя, наприклад, як вкрасти двері у гуртожитку, розповісти про це всім і тобі ніхто не повірить або про те як подружитися із проституткою і дізнатися як вони розводять клієнтів на барі - вєсєлуха!

#комутамкажешчитати
Автобіографії - особливі книги для мене і якщо вона насичена - значить читати буде і корисно і цікаво. Як на мене, Фейнман мав дуже хороше ставлення до життя і робив все щоб дізнатися про навколишній світ більше, сотні і сотні і сотні і сотні експерементів описаних - чудовий тому доказ.
Раджу читати усім, не звачаючи на бекграунд, погоду, вагу мозку і дупи. Це не звучало грубо? хм.. тут пишуть що книга була названою сексистською, але я так не вважаю і так не вважав сам теоретик. Самі історії, в яких приймали участь жінки, таких там теж немало, були експерементами, які знову ж таки, він проводив, щоб дізнатися більше про світ, який нас оточує. Ви не знайдете тут нічого про наркотики, секс із близнятами чи ще щось ойойой страшне - усе весело, культурно і про головного героя.

#нутоокатобітосподобалося
Книга абсолютний шедевр, не скажу, що прочитаю її ще раз, вона швидше із жанру - краще знати і намагатися прийняти інформацію, та змінити ставлення до світу навколо. Річард жив так, як на мою думку повинен жити кожен - винаходи і експеременти зроблять життя легшим і веселішим.

Backbone - The modern man's ultimate guide to purpose, passion, and power


Я дійшов до жанру літератури, який раніше обходив стороною, тому що вважав її нелогічною, тобто не науково обгрунтованою. Кожна нова книга із жанру "чоловічої літератури" мені подобається все більше, жаль тільки про любовку там немає, а ні, вони там тільки про романтику і пишуть 💖

Карочі

#шовінтамговорить

Девід, зе автор, дає опис шляху для щастя у житті і в кінці описує 9 практичних порад (2 із них я вже юзав, додам ще 2 подивлюсь що вийде). Звичайно все подається під соусом асоціацій, щоб легше передати інформацію, але автор мало вдається до історії, через що контент легко забувається. Якщо коротко, то гайд мега простий:
1) Знайти ціль, якщо немає цілі - твоя ціль - це знайти ціль;
2) Додати сильний емоційний зв"язок із нею; (Чому вона для вас важлива і чому ви зробите все щоб досягнути її)
3) Викинути все лайно із голови

Перші два пункти здаються легкими для розуміння, а про лайно думаю варто пояснити. Мужик із стоя кістяком розглядає комплекси або психологічні проблеми, які так чи інакше з"являються в житті кожного і дає поради (звісно, і автор знає, що чоловіки постійно дають поради, про це там теж є, йомайо, заспокойся вже) як пройти або побороти їх, коротка відповідь - деякі ніяк.

#комутамкажешчитати

Читається супер легко і є дуже маленькою, тому якщо ви не читали нічого із цього жанру і у вас бовтається знизу дві кульки - ну відкрий книгу же бл*7 і почитай щось.
Реально, її можна проковтнути за день або два, прикинути варта вона була того чи ні і ще раз подумати чи не пропускаєш ти своє життя, як пісок через пустелю.

#нутоокатобітосподобалося

Мені сподобалася на 3 із 7, ідеї не нові, вони були вже десятки і багато разів передані іншими людьми. Що було тут цікавого так це подані історій (їх не так і багато) із життя автора, що змусили покритикувати і подумати, вже плюсик, та опис типових або можливо більшості буденних психологічних проблем мужиків, ну отих, які роблять всяке, пишуть там блоги і думають що їх читають. Загалом корисно було для мене - однозначно так, думаю ті дві ідеї були варті тих 8-10 годин.



100 стартапів по 100 гривень

Звучить смішно? Із гривнями так, тому враховуючи девальвацію напишу про 1000 гривень за бізнес.

#шовінтамговорить

Я думав це наступна книга про повірити у себе і йти просити гроші у інвесторів, але то є не так.
Автор намагався зробити посібник для малого бізнесу і він таки досягнув своєї цілі. В ній подано все від початку пошуку ідеї, до маркетингу, бізнеспланів, клієнтбази, розширення і все таке.

Контент - це 100 малих бізнесів, які увійшли у книгу, та ще 1400 опитуваних, для того щоб закріпити дані і сформулювати стандартизований, наскільки це можливо, підхід. Дуже багато історії та статистики з реальними даними про маленькі, портативні, середні та стрімко розвиваючі-йсь (не знайшов я те саме слово, буде яке є) підприємства. Як на мене - це домашній посібник малого бізнесу, тому не соромтеся брати, користуватися або віддавати на подарунок друзям, можливо це їм допоможе на шляху до їх великої маленької мрії.


#комутамкажешчитати

Читати усім хто любить статистику, цікаві історії про звільнених людей, що торгували матрасами і зробили імперію під час кризи. Якщо у вас є маленький проект, який потребує уваги і щось там не працює - ось тут і гайдик про що робити, як і чому, а після цього, якщо не вистачить, порад можна і піти до знаючих людей. Або зробити і те і інше.
Не читати, якщо вам потрібна мотивація або спіритична підтримка для супер ідеї, тут все просто, приземлено і легко подано для дій - ДІЙ!

#нутоокатобітосподобалося

Однозначно книга варта свого і мені завжди подобаються реальні історії та статистика, нічого правдивішого я не можу придумати, тому читаю все що зав"язано на цих двох топіках-тематиках.

Чи прочитаю я ще раз? - Ні, не прочитаю, але я збережу її однозначно щоб переглянути ще раз, коли мені потрібна буде порада у розвитку того чи іншого продукту, це гайд для однієї людини про роботу цілої команди на підтримку молодого бізнесу. Книга йде у розряд настільних.


Отето і всьо, ці три книги були однією із крутих пачок, що буває рідко, завжди знайдеться щось що зіпсує отару. Один із небагатьох випадків, коли можу порадити усі 3 і усі 3 зайдуть легко. Що робити далі? - Глянути відгуки на амазон і почати читати.

💖 (<-- крутий я смайл знайшов, ге?)



Немає коментарів:

Дописати коментар